DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi
  • İlk Haberler
  • Gündem
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi

ABONE OL
Mart 28, 2024 23:00
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan Türkiye Ekonomisi Değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Gücüne Katılım Oranı Rekor Seviyede

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tokat Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” programında iş insanlarıyla bir araya geldi. Işıkhan, Türkiye’de iş gücüne katılım oranının son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldiğini belirtti.

Türkiye Ekonomisi ve Büyüme Rakamları

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında ekonomisi en çok büyüyen ülke olduğuna dikkat çekerek, “Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir de 13 bin 110 dolarla tarihin en yüksek düzeyini gördü.” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin Borçları ve Yerel Yönetimler

Bakan Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan borçları konusuna da değinerek, CHP’li belediyelerin borçlarının giderek arttığını vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumuna özellikle dikkat çeken Işıkhan, belediyelerin bu borçları karşılığında yeterli hizmet ve yatırım yapmadığını belirtti.

İlçe Belediyelerinin Durumu

Bakan Işıkhan, CHP’li ilçe belediyelerinin de benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getirerek, belediyelerin borçlanma konusunda daha şeffaf ve sorumlu olmaları gerektiğini vurguladı.

İlerleme ve Vizyon

“Gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar.” diyen Işıkhan, ülkenin büyümesi ve kalkınması için yerel yönetimlerin gücünün önemine dikkat çekti. Ayrıca, vizyonsuzluktan kurtulmanın ve gerçek belediyecilik anlayışına geçmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Gelecek Hedefler

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşmak için her kesimin işbirliği ve destek vermesi gerektiğini belirtti. Toplantıda AK Parti Tokat milletvekilleri, Tokat Belediye Başkanı, iş insanları ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.