DOLAR 32,2775 0%
EURO 35,0860 -0.02%
ALTIN 2.473,520,31
BITCOIN 21449580,61%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diş Hekimlerinden Uyarı: Diş Fırçasını Islatmak Önemli!

Diş Hekimlerinden Uyarı: Diş Fırçasını Islatmak Önemli!

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 21:04
Diş Hekimlerinden Uyarı: Diş Fırçasını Islatmak Önemli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Ferakh Hamid’den Diş Fırçası Uyarısı

İngiltere merkezli diş hekimi Dr. Ferakh Hamid, halka yaptığı bir uyarıda, insanları fırçalarını uygun şekilde ıslattıklarından emin olmaya çağırdı. Uzman, yeterli su olmadan diş macununu doğrudan dişlerinize sürmenin lekeli ve sararmış dişlerin önde gelen nedeni olduğunu belirtti.

Asitli Yiyecekler ve Diş Fırçalama

Dr. Hamid, domates ve portakal suyu gibi asitli yiyecekleri tükettikten sonra hemen dişlerinizi fırçalamanın da soruna katkıda bulunduğunu vurguladı. Asitli yiyeceklerin diş minenize zarar verebileceğini söyleyen uzman, asitli yiyeceklerin ağızda daha fazla hareket etmesine neden olabileceğini ve fırçalamanın faydalarından yararlanamayabileceğinizi belirtti.

Diş Temizliği İçin Öneriler

Dr. Hamid, “Narenciye, domates veya soda gibi asitli yiyecekleri tükettiyseniz dişlerinizi hemen fırçalamak asidin dişlerinize zarar vermesine yol açabilir. Dişleriniz mine adı verilen koruyucu bir tabaka ile kaplıdır” dedi. Uzmanlar genel olarak, dişlerinizi günde iki kez ikişer dakika fırçalamanızı ve günde 1 kez de dilinizi temizlemenizi önermektedir.

Farklı Görüşler

Dubai merkezli diş hekimi Dr. Michael Formenius, diş fırçasını ıslatmanın kılları yumuşattığını ve plaklara karşı daha az etkili hale getirdiğini belirtti. Bu nedenle kuru fırçalamayı önerdiğini söyleyen uzman, lekeler konusunda farklı görüşler olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r