DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hintli Petrol Rafinerileri Sovcomflot’a Ait Tankerleri Kabul Etmeyecek

Hintli Petrol Rafinerileri Sovcomflot’a Ait Tankerleri Kabul Etmeyecek

ABONE OL
Mart 24, 2024 18:02
Hintli Petrol Rafinerileri Sovcomflot’a Ait Tankerleri Kabul Etmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Rusya’ya Yönelik Yaptırımları Artıyor

2022 yılında başlayan Ukrayna savaşı sonrasında Moskova’nın Çin’den sonra en büyük ikinci müşterisi olan Hintli petrol rafinerileri, yaptırımların yarattığı risk nedeniyle artık devlet tarafından işletilen Sovcomflot’a ait tankerleri kabul etmeyecek.

ABD’nin Yaptırımları Rusya’nın Petrol Gelirlerini Daraltabilir

Ekim ayının başından bu yana ABD, Rus ham petrolünü taşıyan daha geniş tanker filosuna yönelik yaptırımları artırarak Rusya’nın petrol gelirlerini kademeli olarak daraltma potansiyeline sahip. 2023 yılının ekim ayından bu yana ABD, 40 ayrı Rus petrol tankerine yaptırım uyguladı.

ABD’nin Baskısı Artıyor

Eurasia Group analistlerinden Greg Brew, ABD’nin hem Rus ham petrolü hem de ihracatı üzerindeki yaptırım baskısının arttığını belirtirken, ABD Hazine Sözcüsü ise küresel petrol alıcılarının Sovcomflot ile iş yapmaya isteksiz olduğunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Rusya’nın İhracatında Artan Baskı

Energy Aspects’ten Richard Bronze’un belirttiğine göre, Rusya’nın özellikle Hindistan’a yönelik ihracatında artan bir baskı söz konusu ve yaptırımlarla ilgili sürtüşmenin belirginleştiği bir aşamaya gelindiği vurgulanmaktadır.

Öte yandan, Moskova için bir başka gerileme de rafine yakıt satışlarında ortaya çıktı. Kpler’in verilerine göre 17 Mart’a kadar 10 gün içinde ortalama 6,2 milyon varil Rus dizeli piyasaya sürüldü ki bu rakam 2017’den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kayda geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.