DOLAR 32,3798 -0.14%
EURO 34,7702 -0.11%
ALTIN 2.410,23-1,01
BITCOIN 1997093-1,10%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jane Fonda’nın Aktivist Kimliği ve İklim Kriziyle Mücadelesi

Jane Fonda’nın Aktivist Kimliği ve İklim Kriziyle Mücadelesi

ABONE OL
Nisan 17, 2024 22:00
Jane Fonda’nın Aktivist Kimliği ve İklim Kriziyle Mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jane Fonda’nın 60 Yıllık Kariyeri ve Aktivist Yönü

ABD’li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, USC Annenberg Media’ya verdiği özel röportajda altmış yıllık kariyerini ve iklim krizine karşı verdiği mücadeleyi anlattı. Fonda, aktivist kimliğinin kendisini “karanlıktan çıkarmaya” yardımcı olduğunu vurguladı.

Aktivist Olmanın Fonda Üzerindeki Etkisi

Fonda, beş ya da altı yıl önce iklim krizi konusunda umutsuz olduğunu ancak aktivist bir yol bulduğunda bu durumun değiştiğini belirtti. Aktivist olmanın depresyonunu yenmesine ve umutlu olmasına yardımcı olduğunu dile getirdi.

İklim Krizi ve Aktivizm

Fonda, şu anda çok tehlikeli bir dönemde yaşadığımızı kabul ederken, iklim krizinin demokrasi, eşitlik ve istikrarlı bir toplum için en büyük tehdit olduğunu düşündüğünü ifade etti. Kendisini tam zamanlı olarak iklim krizine adamış olan Fonda, insanları gelecek konusunda uyarmak ve fosil yakıt emisyonlarını azaltmak için çalıştığını belirtti.

Aktivistlik Yolculuğunun Başlangıcı

Fonda’nın aktivist olarak faaliyetlerine başlaması 1970’lerde, siyahi bir avukat olan akıl hocasıyla tanışmasıyla gerçekleşti. Akıl hocasının kendisine film yıldızlarının aktivizm alanında önemli bir rol oynaması gerektiğini söylemesi üzerine Fonda, kariyerini aktif olarak kullanmaya ve daha etkin bir şekilde sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye başladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.