DOLAR 32,5045 0.2%
EURO 34,9491 0.33%
ALTIN 2.440,080,08
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Spil Dağı Milli Parkı’nda Baharın Müjdecisi Manisa Laleleri

Spil Dağı Milli Parkı’nda Baharın Müjdecisi Manisa Laleleri

ABONE OL
Nisan 15, 2024 22:01
Spil Dağı Milli Parkı’nda Baharın Müjdecisi Manisa Laleleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Endemik Manisa Laleleri Spil Dağı’nda Açmaya Başladı

Manisa ve İzmir illeri arasında yer alan Spil Dağı Milli Parkı, farklı flora ve faunasıyla ziyaretçilerini hayran bırakmaya devam ediyor. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen endemik türlerden Manisa laleleri, havaların ısınması ile birlikte açmaya başladı. Yılda bir kez nisan ayında açan ve 10 gün boyunca canlı kalan bu laleler, büyük ilgi görüyor.

Doğaseverlerin Gözdesi: Manisa Laleleri

Doğaseverler, Manisa lalelerini canlı görebilmek için Spil Dağı’na çıkarak, bol bol fotoğraf çekiyorlar. Manisa lalelerini gören ziyaretçiler, şehrin simgesi olarak kabul ettikleri bu endemik türe sahip çıkılması gerektiğini vurguluyorlar.

Endemik Bitkilerin Cenneti

Manisa lalesi, Spil Dağı’nda 750 rakımda bulunuyor ve bölgede yaklaşık 120 çeşit endemik bitki türü barındırıyor. Bu bitkiler arasında 70’i şifalı bitkilerden oluşuyor. Manisa lalesinin önemi ve değeri vurgulanarak, çevre bilincinin oluşturulması için çocuklara bu bitkinin korunması gerektiği öğretilmeli.

Çevre Kanunu’na göre Manisa lalesini koparmanın cezası 387 bin 142 TL olarak belirlendi. Bu yüksek ceza, endemik türlerin korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.