DOLAR 32,4486 0.03%
EURO 34,8377 -0.03%
ALTIN 2.432,51-0,09
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elon Musk, Starship ile Mars’a insan göndermeyi mümkün kılacak

Elon Musk, Starship ile Mars’a insan göndermeyi mümkün kılacak

ABONE OL
Nisan 8, 2024 19:02
Elon Musk, Starship ile Mars’a insan göndermeyi mümkün kılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk’un Mars Gönderme Planları

Dünyaca ünlü milyarder ve girişimci Elon Musk, Starbase’de yaptığı konuşmada “Uzay Yolu” serisini gerçeğe dönüştürme sözü verdi. Mars’a insan gönderme planlarını açıklayan Musk, çok gezegenli yaşam için Mars’ın en iyi varış noktası olduğunu belirtti. Starship’in çok gezegenli yaşamı mümkün kılan ilk roket tasarımı olduğunu vurguladı.

Starlink ve Uzaylılar

Musk ayrıca şirketin uydu sistemi Starlink hakkında konuşarak dünya çapında internet bağlantısının devam edeceğini belirtti. Uzaylılar konusuna da değinen girişimci, uzaylıların varlığına dair henüz kanıt görmediğini ancak onlarla tanışmayı çok istediğini söyledi. Musk, uzaylılar konusunun “derin” bir soru olduğunu dile getirdi.

Yaşamı Çok Gezegenli Hale Getirme Aciliyeti

Elon Musk, “Topal tek gezegenli medeniyetlerden biri olmak istemediğini” belirterek, yaşamı çok gezegenli hale getirme aciliyetine dikkat çekti. Musk, “Uzay Yolu’nu gerçeğe dönüştürmek” istediğini ve SpaceX’in inşa ettiği yapıların önümüzdeki yıllarda Mars’a yaklaşık bir milyon insanı göndermeyi mümkün kılacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.