DOLAR 32,5045 0.2%
EURO 34,9491 0.33%
ALTIN 2.440,080,08
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’deki Kuş Halkalama Çalışmalarıyla Popülasyon Dinamikleri Araştırılıyor
  • İlk Haberler
  • Teknoloji
  • Türkiye’deki Kuş Halkalama Çalışmalarıyla Popülasyon Dinamikleri Araştırılıyor

Türkiye’deki Kuş Halkalama Çalışmalarıyla Popülasyon Dinamikleri Araştırılıyor

ABONE OL
Nisan 15, 2024 14:41
Türkiye’deki Kuş Halkalama Çalışmalarıyla Popülasyon Dinamikleri Araştırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yürüttüğü Ulusal Halkalama Programı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’deki önemli göç yolları üzerindeki kuş popülasyonunu ve göçlerini araştırmak amacıyla halkalama çalışmaları yürütüyor. Bu çalışmalar, kuşların tür, yaş ve cinsiyet bilgilerinin kaydedilmesi ve bacaklarına halka takılması işlemiyle gerçekleşiyor.

Ulusal Halkalama Programı ve İstasyonlar

DKMP Genel Müdürlüğü, ODTÜ Biyoloji Bölümü ve Kuş Araştırmaları Derneği işbirliğiyle 2002’de başlatılan Ulusal Halkalama Programı kapsamında Türkiye’nin çeşitli noktalarında halkalama çalışmaları yürütülüyor. Cernek, Eymir, Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi, Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi ve Kuş Halkalama İstasyonu gibi noktalarda düzenli halkalama faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Kelaynaklar ve Flamingoların Halkalanması

Özel lisansa sahip veterinerler tarafından kelaynakların halkalanması işlemleri gerçekleştirilerek soyunun tükenmesinin önüne Las vegas slot oyunu geçiliyor. Flamingolar da DKMP Genel Müdürlüğü, Ankara ve Ege üniversiteleri ile FAO işbirliğiyle halkalanıyor ve takip ediliyor.

Turna Popülasyonunun Korunması

Türkiye’de nesli tehlike altında olan türler arasında yer alan turnalar için hazırlanan eylem planı çerçevesinde halkalama ve takip çalışmaları yürütülerek üreme, beslenme ve kışlama alanları belirlenmeye çalışılıyor.

Bakan Yumaklı’nın Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaban hayatını koruma çalışmalarının önemine vurgu yaparak, halkalama çalışmalarının yaban hayatını koruma ve bilimsel araştırmalara ışık tuttuğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.