DOLAR 32,4971 0.02%
EURO 34,8503 -0.37%
ALTIN 2.450,760,61
BITCOIN 20873100,76%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son 24 saatte, farklı kategorilerde öne çıkan içerikleri kullanıcıya sunan platform: Z Raporu!
  • İlk Haberler
  • Teknoloji
  • Son 24 saatte, farklı kategorilerde öne çıkan içerikleri kullanıcıya sunan platform: Z Raporu!

Son 24 saatte, farklı kategorilerde öne çıkan içerikleri kullanıcıya sunan platform: Z Raporu!

ABONE OL
Nisan 26, 2021 12:10
Son 24 saatte, farklı kategorilerde öne çıkan içerikleri kullanıcıya sunan platform: Z Raporu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde birçoğumuz haberleri normalden daha sık takip etmeye başladık. Bunun en büyük nedenlerinden biri, dış dünyayla iletişimimizin bir hayli azaldığı son bir yılda neler olup bittiğini öğrenme ihtiyacının artması. Ancak sürekli doğru haber peşinde koşmak, içeriği okurken “clickbait” diye tabir ettiğimiz, yanıltıcı başlıklara takılmamak ve haber sitelerinin reklamlarından kaçmak artık oldukça güç hale geldi. Temiz ve mümkünse kişiselleştirilmiş haberler için de fazlasıyla çaba harcamak gerekiyor.

Aslında bazı Twitter hesapları ve Bundle gibi platformlar bu konuda okuyucuya bir hayli yardımcı oluyor, yine de bunların yanında sabah uyanır uyanmaz “bir bakayım, son 24 saatte neler olmuş” diye düşündüğümüz anlarda hızlı ve pratik bir şekilde haberlere göz atabileceğimiz bir platform ihtiyacı da vardı. Oldukça yeni bir platform olan Z Raporu!, bu eksiği kapatmayı hedefliyor. 

Tüm içerikler sabah 07:00’da güncelleniyor

Z Raporu! gündem, ekonomi, spor, teknoloji & startup, reklamcılık, kültür & sanat alanlarında son 24 saatte öne çıkan içerikleri, hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuyor. İçerikleri ekranı aşağı kaydırarak, alt alta bir düzende okuyabiliyorsunuz. Eğer “benim okuyacak kadar bile vaktim yok” diyorsanız içerikler, kategori başlıkları altında bulunan “dinle” butonu ile sesli olarak da dinlenebiliyor. Z Raporu!’nda içerikler her sabah saat 07:00’da güncelleniyor. Böylelikle bir önceki günün öne çıkan tüm içeriklerinden tek seferde haberdar olabiliyorsunuz.

Sade tasarımıyla ilginin dağılmasını engelliyor

Z Raporu!’nda üyelik oluşturmak için ister e-posta adresinizi, isterseniz Google veya Facebook hesaplarınızı kullanabiliyorsunuz. Üyelik oluşturduktan sonra profil ayarları kısmından yazı boyutunu belirleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda yine buradaki ayarlardan kategorileri kişiselleştirebiliyor ve görmek istemediğiniz kategorileri gizleyebiliyorsunuz. İsterseniz haberleri favorilerinize alabiliyor veya başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz.

Platformu kullanmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Z Raporu!’nun tasarımının da oldukça şık ve sade olduğunu belirtmek isterim. Çünkü bu tasarım hem kullanım kolaylığı sağlıyor hem de gözü yormadığı için ilginin dağılmasını engelliyor. 

Z Raporu!, daha önce 4129Grey, Krombera, Cosmos, ve Dwarf Planet gibi ajanslarda stratejist, yazar ve yaratıcı ekip lideri olarak görev alan Erhan Çırak ve televizyon ve sinema sektörünün önde gelen yapım şirketlerinde birçok televizyon dizisi, program, reklam, film ve klipte sırasıyla prodüksiyon asistanı, prodüksiyon amiri ve uygulayıcı yapımcı olarak yer alan Elif Yakarçelik tarafından hayata geçirildi. 

Z Raporu!’nu iOS cihazlarınız için App Store’dan, Android cihazlarınız için Google Play Store’dan indirebilirsiniz. Platformun web sitesine de buradan göz atabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.