DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TikTok, Seçim Zamanında Yanıltıcı İçeriklere Savaş Açıyor

TikTok, Seçim Zamanında Yanıltıcı İçeriklere Savaş Açıyor

ABONE OL
Mart 20, 2024 19:02
TikTok, Seçim Zamanında Yanıltıcı İçeriklere Savaş Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TikTok, Seçim Zamanında Yanlış Bilgilendirme İçeriklerine Karşı Teyit.org İle İşbirliği Yapacak

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan “Mahalli İdareler Genel Seçimleri”nde, yanıltıcı içeriklerin erken zafer iddialarını engellemek amacıyla Teyit.org ile işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Yanıltıcı ve Manipülatif İçeriklerle Mücadele Edilecek

Gelen, seçim sürecinde mezenformasyon, dezenformasyon ve manipüle edilen içeriklerle mücadele ettiklerini belirterek, şiddeti teşvik eden içeriklere ya da hesaplara tolerans göstermediklerini vurguladı.

Doğruluk Kontrol Ortaklarıyla İşbirliği Devam Edecek

TikTok, seçim günü erken zafer iddialarına karşı Teyit.org ile işbirliği yaparak, içeriğin doğruluğunu sağlamak adına doğruluk kontrol ortakları ile yakın çalışmaya devam edecek.

Kullanıcıları Bilgilendirme Çabaları

Seçimlere ilişkin doğru bilgiye ulaşım sağlamak amacıyla Türkiye Seçim Takip Merkezi‘ni faaliyete geçirdiklerini belirten Gelen, kullanıcıları yanıltıcı içerikler konusunda uyarılar yaparak, doğruluk kontrolüne önem verdiklerini dile getirdi.

Ücretli Siyasi Reklamlara İzin Verilmiyor

Gelen, TikTok‘un siyasi içerikli ücretli reklamlara izin vermediğini ve platform standartlarına uymayan reklamların kaldırıldığını belirtti. Ayrıca, sahte hesapları tespit etmek için güçlü mekanizmalarının bulunduğunu ve bu hesapları kaldırdıklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.