DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Teknoloji Girişimciliği Yol Haritası Belli Oldu

Türkiye’nin Teknoloji Girişimciliği Yol Haritası Belli Oldu

ABONE OL
Mart 16, 2024 19:02
Türkiye’nin Teknoloji Girişimciliği Yol Haritası Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sektörde Liderliği Hedefleyen Stratejik Plan

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2024-2028 Yılı Stratejik Planı ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi Eylem Planı’na göre Türkiye, yüksek ve orta yüksek teknolojili üretimi artırarak teknoloji girişimciliğinde öne çıkmayı hedefliyor.

Yeşil ve Dijital Dönüşümle Küresel Rekabet Gücü

5 yıllık dönemde desteklerle teknoloji girişimlerinin sayısının artırılması ve dünya liginde üst sıralara çıkılması amaçlanıyor. Yeşil ve dijital dönüşümle küresel ölçekte rekabet edilebilirliğin sağlanması planlanıyor.

Türkiye Tech Visa Programı ve Teknoloji Fonu Devrede

Türkiye Tech Visa Programı ile girişimcilere destek sağlanacak ve teknoloji tabanlı girişimlerin finansmana erişimi kolaylaştırılacak. Ayrıca, Teknoloji ve İnovasyon Fonu da aktif olarak kullanılacak.

Turcorn Programı ile Türk “Unicorn”ları Destekleniyor

Turcorn 100 Programı, Türk girişimcilere destek sağlayacak ve Türkiye’nin “unicorn”larına ulaşma hedefini destekleyecek şekilde geliştirilecek.

Terminal İstanbul, Girişimciliğin Kalbi Olacak

İstanbul’u girişimciliğin merkezi haline getirme hedefi çerçevesinde, Terminal İstanbul girişimciler için önemli bir merkez olacak. Atatürk Havalimanı’ndaki terminal binalarının dönüşümüyle oluşturulan Terminal İstanbul, dünyanın en büyük girişimcilik merkezi olacak.

Yatırımların Teşviki ve Korunması İçin Anlaşmalar Yolda

Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yatırım teşvik sisteminin revize edilmesiyle yüksek katma değerli ve teknolojili üretim artırılacak. Proje Bazlı Teşvik Sistemi çerçevesinde öncelikli sektörlerde belgeler düzenlenmesi hedefleniyor. Ayrıca, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması kapsamında çeşitli ülkelerle anlaşmalar yapılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.