DOLAR 32,5235 0.18%
EURO 35,0099 0.16%
ALTIN 2.440,820,28
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yılın İlk Tam Güneş Tutulması ABD’de Gözlemlenebilecek

Yılın İlk Tam Güneş Tutulması ABD’de Gözlemlenebilecek

ABONE OL
Nisan 6, 2024 19:02
Yılın İlk Tam Güneş Tutulması ABD’de Gözlemlenebilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Nisan’da ABD’nin 13 Eyaletinde Yüzlerce Şehir ve Kasabada

USA Today’in haberine göre, birçok insan, 8 Nisan’da yılın ilk tam Güneş tutulmasına tanıklık edecek. Tutulma, Meksika, ABD ve Kanada’nın bazı bölgelerinde yaklaşık 186 kilometre genişliğinde bir yol izleyecek. Ay’ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşan Güneş tutulması, sadece ABD’de 13 eyalette yüzlerce şehir ve küçük kasabadan gözlemlenebilecek.

İnsanlar Tutulmayı Gözlemlemek İçin Hazırlanıyor

Güneş tutulmasına tanıklık etmek isteyen birçok insan tutulmanın görülebileceği bölgelere akın ediyor. ABD’de güneş tutulmasının gözlemleneceği eyaletlerdeki konaklama rezervasyonlarının yüzde 90’ı aştığı ifade ediliyor. Dallas, Idabel, Littler Rock, Poplar Bluff, Paducah, Carbodale, Evansville, Cleveland, Erie, Buffalo, Burlington, Lancaster ve Caribou tutulmanın gözlemlenebileceği şehirlerin başında geliyor.

Göz Sağlığı İçin Önlemler Alınmalı

Tutulmanın etkisi bazı bölgelerde saniyeler sürerken bazı bölgelerde 4 dakikayı aşacak. Doğrudan güneş ışınlarına bakmak göz sağlığı için zararlı olabileceğinden, tutulmayı gözlemlemek için kızılötesi ve ultraviyole ışığı engelleyen sertifikalı Güneş tutulması gözlüklerinin kullanılması öneriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.