DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’de Ejderha Fosili Keşfedildi

Çin’de Ejderha Fosili Keşfedildi

ABONE OL
Şubat 23, 2024 19:03
Çin’de Ejderha Fosili Keşfedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in Güneyinde Antik Kireç Taşı Yatağında Ejderha Fosili Bulundu

BBC’nin aktardığı habere göre, Çin’in güneyindeki antik kireç taşı yatağında ortaya çıkarılan bir fosil, uzun boynu nedeniyle bilim insanları tarafından “ejderha” olarak adlandırılıyor.

Geç Triyas Dönemine Ait 240 Milyon Yıllık Fosil Tanımlandı

Fosil, geç Triyas döneminden kalma ve 240 milyon yıl önce yaşamış olan “Dinocephalosaurus orientalis” türü sürüngene ait olduğu belirlendi. Fosil, ilk kez 2003 yılında tanımlanmıştı.

Fosilin Anatomisinde Şaşırtıcı Keşifler Yapıldı

Uluslararası bir araştırma ekibinde yer alan Dr. Nick Fraser, yapılan araştırmada 32 ayrı omura sahip sürüngenin uzun, esnek ve bükülebilir boynuna dikkat çekti. Fosilin, beş metre uzunluğundaki sürüngene su altındaki kayalarda avlanma avantajı sağlayacak şekilde özel bir boyun yapısına sahip olduğu düşünülüyor.

Fraser, fosilin sahip olduğu yüzgeç benzeri uzuvların su sürüngenine ait olduğunu belirterek, “Bu ejderhanın boynu, vücuduyla kuyruğunun birleşiminden daha uzun” açıklamasında bulundu. Anatomik yapısı bakımından oldukça ilginç olan fosilin, tam olarak incelenerek benzersiz özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinilebileceği belirtildi.

Araştırma Sonuçları Uluslararası Dergide Yayımlandı

Yapılan araştırma sonuçları, “Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh” dergisinde yayımlandı. Bu keşif, ilkel deniz canlılarının evrimi hakkında yeni bilgiler sunarak bilim dünyasında büyük bir heyecan yarattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.