DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Su Günü: Su Krizine Dikkat Çekme Zamanı

Dünya Su Günü: Su Krizine Dikkat Çekme Zamanı

ABONE OL
Mart 22, 2024 19:03
Dünya Su Günü: Su Krizine Dikkat Çekme Zamanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Su Günü ve Önemi

Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart tarihinde kutlanarak artan su krizini vurgulamak ve sosyal ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden durumu hatırlatmak amacıyla düzenlenir. Küresel bir su kriziyle karşı karşıya olduğumuzu hatırlatarak, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı için acil adımlar atılması gerektiği konusunda uyarıda bulunur.

Dünya Su Günü’nün Tarihi

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart’ta kutlanmaktadır. Bu özel gün, 1992’de Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda (UNCED) gündeme getirilmiştir. Günümüzde Dünya Su Günü, su kaynaklarıyla ilgili çalışmaları ödüllendirmek ve su sorunlarına dikkat çekmek için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.

İyi Bir İçme Suyunun Özellikleri

İyi bir içme suyunun 11 özelliği arasında hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermemesi, kokusuz ve berrak olması, sağlığa zararlı kimyasal maddeler içermemesi, yeterli derecede yumuşak olması gibi önemli kriterler bulunmaktadır. İçme suyunun kalitesi, insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır ve bu kriterlere dikkat edilerek su kaynaklarının korunması gerekmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.