DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Obezlik ve Beyin Aktivitesi İlişkisi Araştırıldı

Obezlik ve Beyin Aktivitesi İlişkisi Araştırıldı

ABONE OL
Nisan 23, 2024 21:04
Obezlik ve Beyin Aktivitesi İlişkisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Obezlik ve Beslenme Tercihleri Üzerine Yapılan Araştırma

ABD’deki Queen’s Üniversitesi’nden araştırmacılar, obez bireylerin beslenme tercihlerini etkileyen beyin aktivitesi üzerine önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada, VKİ değeri yüksek olan kişilerin sağlıklı yiyecekleri tercih edebilmek için beyin aktivitelerinde daha büyük bir değişime ihtiyaç duydukları ortaya çıktı.

Beyin Aktivitesindeki Değişiklikler İncelendi

Analiz sonuçları, düşük VKİ’li bireylerin beslenme tercihlerini düzenleyebilmek için beyin aktivitelerinde daha küçük değişikliklere ihtiyaç duyduklarını gösterdi. Ancak VKİ değeri yüksek olan katılımcılar, sağlıklı yiyecekleri tercih edebilmek için beyin aktivitelerinde daha belirgin bir değişime ihtiyaç duyuyorlardı.

Obezlik ve Sağlıklı Beslenme Zorlukları

Ulusal Bilimler Akademisi’nde yayımlanan araştırma, obezitenin artış gösterdiği günümüzde, sağlıklı beslenme tercihlerinin benimsenmesindeki zorlukları vurguladı. Araştırmacılar, bazı bireylerin diyet kontrolünde zorlanırken diğerlerinin başarılı olmasının nedenlerini anlamak için bu tür çalışmaların önemli olduğunu belirttiler.

Araştırmacılar, sağlıklı yiyecek seçimlerinin kilo alımına mı yoksa kilo almanın beyinde sağlıklı seçenekleri seçmeyi zorlaştıran değişikliklere mi yol açtığını net bir şekilde belirleyemediklerini ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.