DOLAR 32,2887 0.12%
EURO 34,8049 -0.01%
ALTIN 2.410,540,07
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’de Frengi Hastalığında Görme ve İşitme Kaybı Semptomları Artıyor

ABD’de Frengi Hastalığında Görme ve İşitme Kaybı Semptomları Artıyor

ABONE OL
Nisan 26, 2024 21:04
ABD’de Frengi Hastalığında Görme ve İşitme Kaybı Semptomları Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Frengi Hastalığında Olağandışı Semptomlar

ABD merkezli doktorlar, vücutta döküntü, leke, hafif ateş, yorgunluk gibi belirtileri olan frengi hastalığında artık görme problemi ve işitme kaybı gibi olağan dışı semptomlar da görmeye başladıklarını açıkladı.

Teşhis Edilemeyen ve Tedavi Edilmeyen Enfeksiyonlar

Frenginin kişinin görme ve işitme duyusuna kalıcı olarak zarar verebileceğini ve hatta psikiyatrik değişikliklere bile yol açabileceğini uzun zamandır biliniyordu, ancak bu semptomlar genellikle yıllarca teşhis edilemeyen ve tedavi edilmeyen enfeksiyonlarla ilişkiliydi.

Yeni Araştırma ve Vakalar

Çarşamba günü ABD’nin Atlanta kentindeki 2024 Salgın İstihbarat Servisi Konferansı’nda sunulan yeni bir çalışmada araştırmacılar, geçen yıl Chicago’da bu tür semptomlara sahip iki düzineden fazla vakanın olduğunu ve vakaların neredeyse üçte birinin hastalık sürecinin erken aşamalarında olduğunu söylüyor.

En Yüksek Sayıda Vakalar

Chicago Sağlık Departmanında görevlendirilen Dr. Amy Nham, daha fazla tarama çağrısında bulunurken sağlık çalışanlarının konuyla ilgili bilgi sahibi olması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Nham’ın çalışması, hastaların yaşadığı en yaygın semptomların baş ağrısı, kişilik değişiklikleri veya zihinsel durum değişikliği ile görme kaybı, ışığa duyarlılık veya gözde şişlik gibi göz problemleri olduğunu buldu.

Artan Frengi Vakaları

Frengi vakaları ABD genelinde artıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre 2022’de 207 binden fazla frengi vakası rapor edildi. Bu, 1950’lerden bu yana en yüksek sayı olarak bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.