DOLAR 32,4874 0.09%
EURO 34,9301 0.45%
ALTIN 2.430,94-0,30
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

8 Saatlik Oruç Programıyla İlgili Çarpıcı Bulgular

8 Saatlik Oruç Programıyla İlgili Çarpıcı Bulgular

ABONE OL
Mart 20, 2024 21:02
8 Saatlik Oruç Programıyla İlgili Çarpıcı Bulgular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şangay Jiao Tong Üniversitesi Araştırması

Şangay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırmada, 20 binden fazla yetişkinin verileri incelendi. Araştırmanın sonuçlarına göre, 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programını takip edenlerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi.

Amerikan Kalp Derneği Konferansı’nda Sunuldu

Araştırma sonuçları, ABD’nin Chicago kentinde Amerikan Kalp Derneği tarafından düzenlenen Epidemiyoloji ve Önleme Konferansı‘nda 18 Mart’ta sunuldu. Ancak araştırmanın henüz hakem onayından geçerek tıp dergisinde yayınlanmadığı vurgulandı.

Yemek Yeme Süreleriyle İlişki

Yapılan açıklamada, günde 8 saatten daha az bir süre boyunca yemek yiyen kişilerde kardiyovasküler hastalık nedeniyle ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi. Ayrıca, kalp hastalığı veya kanserle mücadele eden kişilerde de kardiyovasküler ölüm riskinin arttığı gözlendi.

Profesör Victor Wenze Zhong’dan Açıklama

Araştırmanın ekibinden Profesör Victor Wenze Zhong, konuyla ilgili şunları söyledi: “8 saatlik, zaman kısıtlamalı bir beslenme programını takip eden kişilerin kardiyovasküler hastalıktan ölme olasılığının daha yüksek olduğunu bulmak bizi şaşırttı. Mevcut verilere göre, daha kısa yeme süresinin daha uzun yaşamakla ilişkili olmadığını açıkça gösteriyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.