DOLAR 32,5559 0.25%
EURO 35,1953 0.64%
ALTIN 2.437,65-0,03
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

En Etkili Karın Egzersizi: Rus Twist

En Etkili Karın Egzersizi: Rus Twist

ABONE OL
Mart 21, 2024 21:01
En Etkili Karın Egzersizi: Rus Twist
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Minny Hustlers isimli 159 bin TikTok takipçili ABD merkezli kişisel antrenörlerin platformu, sıkı karın kasları arayışındakilere yol gösteriyor. Uzmanlara göre, en etkili karın egzersizi Rus twist.

Rus Twist Nedir?

Rus twist, yerde otururken vücudu bükme ve başı kaldırma hareketlerini içerir. Bu egzersiz, vücudun yan tarafındaki kasları ve göbek kaslarını hedef alır.

Uzmanların Tavsiyeleri

Lo Lundstrom gibi sertifikalı kişisel antrenörler, hareketin herkes için uygun olduğunu ve yeni başlayanlar için ayakları yerde tutarak veya ek zorluklar ekleyerek uyarlanabileceğini belirtiyorlar.

Peter Donohoe ve diğer uzmanlar, Rus twisti’nin haftada 2 ila 3 kez uygulanmasını öneriyor ve hareketin dengenizi sağladığını, omurganızda stabilite oluşturduğunu ve orta bölümü şekillendirdiğini vurguluyorlar.

Faydaları

Uzmanlara göre, Rus twisti mekik ve plank hareketlerinden farklı olarak karın bölgesindeki kas miktarını artırır. Ayrıca, belirli bir açıda durmayı gerektirdiği için çekirdek kuvvetini artırır ve bacak egzersizi olarak da kullanılabilir.

Uyarılar ve Öneriler

Amanda Hoffman ve diğer uzmanlar, spor salonunda Rus twisti gibi egzersizleri yaparken hızlı davranmaktan kaçınılması gerektiğini ve belinize yönelik riskleri göz önünde bulundurmanız gerektiğini hatırlatıyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.